فواید خوردن آبلیمو به همراه چای


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



خوردن نوشیدنی در هنگام غذا و یا بعد از غذا باعث بروز مشکلات گوارشی در فرد میشود،امّا عده ی کمی از ما هستیم که به این موضوع اهمیتی دهیم.اگر شما هم جز آن دسته افراد هستید که بعد از غذای چای می نوشید،این مطلب را بخوانید.
 
حتماً شما هم بارها شنیده اید بهتر است همراه غذا،آب یا نوشیدنی های دیگر را مصرف نکنیدامّا چند درصدما میتوانیم به این توصیه عمل کنیم؟

اصلاً چرا چنین توصیه ای شده است؟ آیا واقعاً میشود دور انواع نوشیدنی ها را هنگام خوردن غذا،خط کشید؟دکتر سیدعلی کشاورز،متخصص تغذیه و رژیم درمانی و مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران در این باره میگوید:«ما هیچ وقت نمی گوییم تحت هیچ شرایطی حق نوشیدن آب را همراه غذای خود ندارید بلکه می گوییم برای پیشگیری از اختلال هضم،در مصرف نوشیدنی های مختلف کنار غذاهای اصلی تان خودداری کنید.معمولاً افرادی در مصرف نوشیدنی همراه غذا افراط می کنند که غذای شان را به خوبی نمی جوند.غذایی که به خوبی جویده نشود،به خوبی هم با بـزاق دهان آغشته نمی شود و همین اولین مرحله ازهضم غذا،دچار اختلال میشود.با این حساب،اگرغذای تان را به خوبی و اندازه کافی بجوید،اشکالی ندارد اگر مقداری نوشیدنی هم در سفره غذایی تان داشته باشید و بدون افراط،آن را هم مصرف کنید».حالا سوال مهم اینجاست که چه نوع نوشیدنی ای؟ آب؟ دوغ؟ شربت های سنتی یا نـوشابه؟

با غذاهای گوشتی،دوغ بنوشیم یا ننوشیم؟

یکی از باورهای قدیمی که درباره نوشیدنی های همراه غذا وجود دارد،این است که نباید دوغ را کنار غذاهای حاوی گوشت مصرف کنیم چون کلسیم موجود در دوغ باعث ایجاد اختلال در جذب آهن موجود در گوشت ها میشود.دکتر کشاورز درباره این باور قدیمی میگوید:«بیشتر غذاهایی که ما در وعده ناهار یا شام مصرف می کنیم،حاوی گوشت قرمز یا گوشت سفید هستند و انواع گوشت ها هم دو نوع آهن آلی یا «هم» و آهن معدنی یا«غیرهم»دارند که البته این نوع دوم یا غیرهم،اهمیت کمتری درفهرست ارزش تغذیه ای گوشتها دارد.بهتر است بدانید که آهن هم موجود درگوشتها،چندان تحت تأثیر عوامل و خوراکی های دیگر قرارنمی گیرد و این آهن غیرهم است که بیشترین تأثیر را از خوراکی های دیگر میگیرد.» وی در مورد گذاشتن ماست و دوغ بر سر سفره میگوید:«مصرف کلسیم باعث ایجاد اختلال در جذب آهن غذا میشود امّا از آنجا که مشکل کمبود مصرف خوراکی های حاوی کلسیم و ابتلا به پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن در ایران رو به افزایش است،نمی توانیم توصیه کنیم خانواده ها،ماست و دوغ را از سر سفره غذایی شان بردارند.» بنابراین باید در مصرف ماست و دوغ همراه غذا،حد تعادل را رعایت کنید.یعنی خوردن یک پیاله ماست یا یک لیوان دوغ با هر غذایی،مشکلی ایجاد نمی کند امّا برای پیشگیری از ایجاد اختلال در جذب آهن غذا نباید درمصرف لبنیات همراه غذاهای گوشتی افراط کنید.»

با چه غذاهایی شربت آبلیمو یا آبمیوه بخوریم؟

شربت آبلیمو یکی از شربت های سنتی ما ایرانی هاست که اگر شکر زیادی نداشته باشد،میتواند یکی از بهترین و مغذی ترین نوشیدنی های همراه غذا هم محسوب شود.دکتر کشاورز معتقد است ویتامین C موجود در شربت آبلیموی تازه یا یک لیوان آب مرکبات تازه ای که همراه غذا مصرف می شود،می تواند جذب آهن غذا را تا حد زیادی افزایش دهد بنابراین اگر نمی توانید آب تازه مرکبات را هم همراه غذای خود کنید،بهتر است یکعدد پرتقال،نارنگی یا لیمو را پس از غذا،بخورید.بد نیست بدانید هر ۲۵ گرم ویتامین C میتواند تا ۵۰ درصد،جذب آهن غذا را بالا ببرد.از طرفی بخشی از آهن غذای ما به دلیل نوشیدن چای با فاصله کوتاهی پس از مصرف غذا،از دست میرود.اینکه به مردم بگوییم پس از صرف غذا،چای ننوشند،یک بار روانی منفی برای آنها ایجاد میکند.به همین دلیل و برای برداشتن این بار روانی،میتوان به طرفداران چای بعد از غذا توصیه کرد بعد از نوشیدن چای،یک عدد مرکبات یا مقداری آب مرکبات تازه و طبیعی هم مصرف کنند تا اختلال چشمگیری در جذب آهن غذایشان ایجاد نشود.
جای شربت های سنتی در سفره غذایی ما ایرانی ها کجاست؟

شربت سکنجبین،بهارنارنج،به لیمو وآلبالو،جزو سنتی ترین شربتهای ماایرانی هاست که از گذشته های دور تاامروز،روی میزغذای خیلی ازخانواده های ایرانی بوده و هستند.دکترکشاورز درباره همراه کردن شربتهای سنتی ایرانی با غذاهای مختلف میگوید:«این شربتها،میتوانند نوشیدنی و همراهان خوبی برای غذاهای ما باشند و به خوبی جای انواع نوشابه های گازدار و مضر را بگیرند امّا باید به این نکته هم توجه کنیم که الگوی زندگی و تغذیه ای امروزمان با گذشته ها تفاوت بسیاری کرده است.یعنی ما دیگر تحرک مردمان گذشته را نداریم بنابراین زیاده روی در مصرف همین شربت های سنتی هم میتواند ابتلا به اضافه وزن و چاقی در پی داشته باشد.با این حساب،اگر شربتهای سنتی را گاهی در برنامه غذایی داشته باشید،اشکالی نداردامّا برای طولانی مدت،بهتر است همان آب ساده را به جای شربتهای سرشار ازقند وشکر،مصرف کنید.البته این را هم اضافه کنم که اگربتوانید شربت های سنتی را باکمترین شکر ممکن یا باعسل طبیعی تهیه کنید،ارزش تغذیه نوشیدنی تان راافزایش خواهید داد.»
 
 نامه نیوز به نقل از ایـران مطلب
 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
:: برچسب‌ها: دوغ , گوشت , آهن , شربت ,
:: بازدید از این مطلب : 554
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : چهار شنبه 21 اسفند 1392
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com