تأثیرات نماز بر جسم و روح انسان


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



 

تأثیر نماز بر تمرکز هواس
 
در نماز خود توجه و تمركز كامل داشته باش،زیرا از نماز تـو،آن مقدار قبول می شود كه با توجه خوانده شود.(1)
"تمركز(concentration)" نه تنها شرط لازم،بلكه در بسیاری موارد،شرط كافی برای بسیاری از موفقیت های انسان است.
عرصه كاربرد تمركز،نه فقط در فعالیت های مادی و محسوس انسان،بلكه گاهی تا حد مسائل ماورائی و مرموز هستی،گسترده است.
به عنوان مثال:
حتی در انواع ورزش هایی كه خاستگاه آنها در ممالک شرق دور می باشد(ازجمله ورزش های رزمی مثل كاراته، جودو،كونگ فو و...) شرط اصلی برای موفقیت و پیشرفت، برخورداری از "تمركز" می باشد.از این رو بخش مهمی از تمرینات این ورزش ها به "تمرین تمركز" اختصاص یافته است.
اما در فعالیتهای مادی و عادی روزمره انسان نیز"تمركزحواس"دارای نقش بسیار كلیدی است.
از سردار افسانه ای فرانسویان،"ناپلئون بناپارت" چنین نقل می كنند كه می گفت:
"تنها زمانی موفق به پیروزی های بزرگ در عرصه سیاسی و نظامی شدم كه توانایی یافتم مغز خود را كشو بندی كنم!؟ و در مورد انجام هر كار،تنها كشوی مربوط به آن را بگشایم و بر آن تمركز بدهم و سایر كشوهای مربوط به دیگر كارها را ببندم.
بدین معنا كه مثلا زمانی كه به حل یک مسئله جنگی مشغول بودم،تنها كشوی مربوط به آن مسئله در ذهنم بیرون بود و تنها بر روی آن كار می كردم و در این زمان همه كشوهای مغزی دیگرم،حتی كشوی مربوط به عشق "ژوزفین" بسته بود!"
به همین ترتیب،چنان چه مثلا یک دانش آموز یا یک دانشجو،بتواند موقع مطالعه دروس خود،تنها بر همان موضوع درسی موردمطالعه تمركز كند و از سایر افكار بر حذر باشد،موفق خواهد شدكه به پیروزی های چشمگیری در زمینه تحصیلی دست یابد.یا حتی یک كارمند،یک كاسب،یک بنا،یک راننده و...تنها زمانی در كار خود كاملا موفق خواهد بودكه از تمركز حواس كافی برخوردار باشد و به اصطلاح،حواسش به كارش جمع باشد.
 
به این ترتیب با این مثال ها میتوان به اهمیت زاید الوصف "جمع بودن حواس" یا همان "تمركز" پی برد و توجه نمود كه اگر در امور مختلف و به خصوص در كارهای فكری،با سلاح تمركز به میدان رفت و با توجه به رابطه تنگاتنگ حافظه و تمركز حواس،دانسته های جدید را با نظم و ترتیب روی یكدیگر قرار داد،قدم بزرگی در جهت تقویت حافظه نیز برداشته خواهد شد.
 
مطالعات مختلف علمی و پژوهشی و نظریه پردازی های گوناگونی نیز در دانش امروز،در این مورد صورت پذیرفته است كه از آن جمله میتوان به مطالعات "گاردنر مورفی" پیرامون canalization (متوجه ساختن اندیشه و فعالیت به موضوعی معین) اشاره كرد.(3) 
 
اما توصیه های مؤكد و متعددی كه در تعالیم اسلامی مبنی بر"حضور قلب"در نماز و برخورداری از اقبال و تـوجه كامل به نماز به ما رسیده است،همگی دلالت بر آن  دارد كه نماز ارزشمند در درگاه الهی نمازی است كه با تمركز كامل و تـوجه دقیق به مضامین آن،به جای آورده شود و نمازی كه طوطی وار و بدون حضور ذهن و قلب خوانده شود،از ارزش بسیار كمی برخوردار است.
حتی در حدیث معصوم(ع)آمده است كه:
عابدی كه بدون فهم و درک(و در نتیجه آن بدون توجه)عبادت می كند،همچون الاغ آسیاب است
(كالحمار الطاحونه).(4)
بدین ترتیب اقامه كننده حقیقی نماز، با برخورداری از حضور قلب درعبادت های یومیه خویش،در واقع "تمركز حواس" را بارها و بارها در طول یک شبانه روز،تمرین می كند و این صفت حسنه را در وجود خود،ملكه می سازد تا با بهره بردن از آن درهمه عرصه های زندگی،موفقیت را درهمه ابعاد ممكن نصیب خویش سازد.
 

 





:: موضوعات مرتبط: مطالب مذهبی , ,
:: بازدید از این مطلب : 798
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Bahram
ت : یک شنبه 28 خرداد 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com