در حالی كه متخصصان تأكید می كنند پیـروی از یک رژیـم غـذایی صحیح و متعادل برای همه افـراد ضـروری است و این
موضوع بویژه زمانی كه فرد در حال كار و فعالیت ذهنی است،اهمیت بیشتری می یابد.
با توجه به این كه افراد معمولاساعت های زیادی از روز را در محل كارشان هستند،حتمـاً باید با آگاهی و توجه بیشتـری مـواد
غـذایی را انتخاب كنند؛به طوری كه با مصرف آنها نیازهای بدن شان تأمین شود.
یكی از مهم ترین موضوعات در این زمینه كه باعث افـزایش كارایی و تمركز كارمندان نیـز میشود،مصـرف صبحـانه كامل است.
بنابر این توصیه میشود تمام افـراد،وقت كافی بـرای مصرف صبحـانه در نظـر بگیرند و این وعـده غـذایی را به بـهانه
كمبود وقت حذف نكنند.
برخی ترجیح میدهند در محل كار و همراه با همكاران شان صبحانه بخورند و گروهی هم صبحـانه شان را در خانه میل می كنند.
آنهایی كه صبحانه را همراه اعضای خـانواده مصرف و از مواد غـذایی موجود در خانه استفاده می كنند، معمولاً با مشكل خاصی
مواجه نمی شوند.امـا كسانی كه دور هم جمـع می شوند و در محل كار صبحـانه می خورند بایـد دقت بیشتـری داشته باشند.
در چنین شرایطی احتمال دارد افــراد از خـوراكی هایی استفاده كنند كه بـرای سلامت شان چنـدان مناسب نیست؛
به عنوان نمونه مصرف بی رویه كره،خامه،پنیرهای خامه ای و پنیرهای پرچرب می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد
و به همین دلیل حتما باید به نوع و میزان مواد غذایی مصرفی هنگام صبحانه یا ناهار دسته جمعی در اداره دقت كنید.
قندان ها را از روی میز بردارید
تفاوتی ندارد چه شغلی داشته باشید و مشغول انجـام چه نوع كاری باشید؛در همه كارها و فعالیتـها،بدن ما به
مصـرف مـواد غــذایی خاصی نیـاز دارد كه بایـد با تـوجه به آن، از غــذاهای مناسب و مـورد نیـــاز استفاده كنیـم.
حذف میان وعده ها و مصرف وعده های اصلی به تنهایی به هیچ وجه شیوه صحیحی نیست.بنـابـر این فراموش
نكنید در طول روز حتماً از میان وعده های مناسب استفاده كنید تا نیاز بدن تأمین شده و قند خون تان افت نكند.
البته آنچه در اداره ها بین دو وعده غذای اصلی مورداستفاده قرار می گیرد،چند لیوان چای و تعدادی قند است؛برای
همین هم قندان ها جـزو جدایی ناپذیـر میـزهای كار مـا شده؛هر چند كه متخصصان چنین روشی را تائید نمی كنند.
متأسفانه بسیاری از افراد هنگامی كه مشغول كار هستند، چند لیوان چای می نوشند.
مصرف بی رویه چــای نیـز موجب میشود افـراد به جـای استفاده از میـوه،بیسكویت های سبوس دار یا انـواع مغزها
سراغ قند،شكلات،آبنبات یا گـز و سوهان بروند و در نتیجه مصرف مواد غذایی شیرین افزایش می یابد.
بنابراین اگر می خواهید دچار اضافه وزن و چاقی نشوید،حتماً باید به این مورد توجه داشته باشید.
مصرف موادی مانند توت و انجیرخشک یا خرما كه قند آنها معمولاً همراه
با فیبــر است،یكی از بهتـرین گزینه ها به عنـوان میان وعـده خواهد بود.
پس بهتر است قندان را بردارید و به جای آن یک ظرف حاوی توت،انجیر یا خرما روی میزتان بگذارید.
همچنین این نكته را نیز به یاد داشته باشید كه در اداره ها مصرف خرمای خشک توصیه میشود
و استفاده از خرمای تازه كه حاوی شهد است،به دلیل احتمال آلـودگی و فساد مناسب نیست.
كار می كنید؛ آب بنوشید
خیلی از افراد هنگامی كه مشغول كار میشوند،یادشان میرود باید چند لیوان آب بنوشند
و به همین راحتی مصـرف آب را فقـط به یک لیـوان آن هم همراه ناهار محـدود می كنند.
حتما باید در ساعتهای مختلف و درطول روز به اندازه یک بطری آب بنوشید؛حتی اگر تشنه نیستید.
همچنین دقت داشته باشید مصـرف بی رویه چـای نیــز موجب میشود آب زیادی از بـدن دفـع شود.
اما چرا كارمندان عادت كرده اند فقط چای بنوشند و هیچ وقت از نوشیدنی دیگری غیر از چای استفاده نمی كنند؟
البته تغییر نوع نوشیدنی هم كار چندان سختی نیست.
حمل یک پاكت شیر یكنفره به محل كار بسیار ساده است،ولی نتایج فوق العاده ای دارد.
اگر مدیـران مجموعه ای بتوانند شیـر را به عنـوان یكی از میان وعـده های كارمندان و كارگران در نظـر بگیـرند،بسیار مناسب
خواهد بود؛حتی اگر فقط چند روز در هفته میان آنها توزیع شود، اما در صورتی كه چنین شرایطی در محیط كار وجود نداشته
باشد، می توانید شیر را در بسته بندی های استریل به محل كار برده و به عنوان میان وعده مصرف كنید.
به گفته این كارشناس ارشد تغذیه،یكی از بهترین میان وعده هایی كه برای مصرف در محل كار پیشنهاد میشود مجموعه ای
از مـواد غـذایی است كه شامل پـروتئین، كربوهیدرات و چـربی های مفید باشد؛ به همین دلیل خـوب است هنگام كار از چند
بیسكویت سبوس دار، چند عـدد مغز گیاهی خام یا یک لیوان شیـر به عنـوان میان وعـده مناسب و مفید استفاده كنید.
در خوردن ناهار افراط نكنید
شاید بگویید كیفیت و نوع غذایی كه در اداره یا كارخانه توزیع میشود،به شما ارتباطی ندارد و در این مورد كاری از دست تان برنمی آید.
به همین دلیل باید گفت اولین قـدم بـــرای بهبود كیفیت غـذا،نـظارت مدیـران یا مسئولان مجموعه است.
اما در صورت وجود چنین شرایطی نیـز با رعایت نكاتی ساده می توانید وضع بهتـری برای خود ایجاد كنید.
در صورتی كه غذا خیلی چرب باشد،سلامت فرد را به خطر خواهد انداخت.
بنابر این توصیه میشود اول از همه نظارت بهتـر و دقیق تری صـورت گیرد تا غذاهای خیلی چـرب تهیه نشود.
علاوه بر این، بهتر است همراه ناهار از سالاد یا سبزیجات استفاده كرده و آب یا دوغ را به عنوان نوشیدنی انتخاب كنید.
همچنین بسیار خوب است اگر افراد بتوانند همراه ناهار،یک میوه هم مصرف كنند تا نیاز بدن به ویتامین ها و املاح موجود
در میوه ها و سبزیجات نیز تأمین شود.
شب كارها دقت كنند
خیلی از افراد مجبورند شبها در محل كارشان حاضر شوند و به همین دلیل برنامه زندگی شان دستخوش تغییر خواهد شد.
برای كاهش احساس خواب آلودگی می توانید از قهوه،نسكافه یا حتی چای كمک بگیرید.
ولی حتماً باید از میوه ها و سبزیجاتی كه حاوی ویتامین C و A است مانند هویج،مركبات،انار و انگـور نیـز استفاده كنید.
برای پیشگیری از كم خوابی و عوارض ناشی از آن مصرف مواد غذایی حاوی روی مانند بادام زمینی،گردو و انواع آجیل نیز توصیه میشود.
مواد غذایی حاوی ویتامین E مانند جوانه گندم هم برای تأمین آنتی اكسیدان های مورد نیاز باید در طول روز استفاده شود.