1.بعضیها خیال میكنند آجیل ارزش غذایی ندارد و به قول معروف، شكمپركن است!
اصلا اینطور نیست! آجیل منبع سرشاری از پروتئین،آهن،روی،كلسیم،پتاسیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و ویتامینهای آنتیاكسیدان است.
2.بعضیها فكر میكنند چربی آجیل،سلامت قلب را تهدید میكند
البته آجیل چرب است،اما چربیاش از نوع اشباعنشده است كه كلسترول خون را پایین میآورد و خطربیماریهای قلبی و عروقی را كم میكند.اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل 90 درصد اسیدهای چرب اشباع نشده هستند.
3.برخی میگویند آجیل سرطانزاست
برعكس! انواع آجیل حاوی آنتیاكسیدانهایی است كه باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان میشود.این آنتیاكسیدانها از اكسیدشدن و تخریب سلولها و بروز بیماریهایی مانند دیابت هم جلوگیری میكنند.البته دیابتیها برای مصرف آجیل بایدمیزان تقریبی انرژی و كربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود رامحاسبه كنند و آن را از كل كالری و كربوهیدرات دریافتی روزانهشان كم كنند.
4.بعضیها هم از آنور بام میافتند و میگویند آجیل هیچ ضرری برای بدن ندارد
این هم اشتباه است! بالاخره آجیلها پركالری هستند و هر گرم آجیل،لااقل 5 كالری انرژی غذایی تولید میكند.ازنظر ارزش تغذیهای،یک نعلبكی آجیل تقریباً 600 كالری انرژی غذایی دارد؛ یعنی معادل 2بشقاب برنج! و به همین دلیل توصیه میشود مصرف آجیل و مغزهها به عنوان میانوعده و در حد متعادل باشد.وجود چربیهای متراكم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی مؤثر است.ضمن اینكه آجیل،سلامت دندانها را هم به خطر میاندازد و بعضی از محتویات آجیل،مانندبادام زمینی،برای بعضی افرادبه شكل آلرژن عمل میكند وحساسیتزاهستند. افرادی كه به بادامزمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند،با مصرف آن دچار واكنشهای حساسیتی میشوندكه این واكنشها دربعضی ازموارد می تواند بسیار شدید و حتی كشنده باشد.به همین خاطر توصیه میشود این قبیل افراد از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشمپوشی كنند.ضمناً افراد مبتلا به آسم هم باید ازخوردن آجیل وخشكبار به طور كلی پرهیز كنند.
5.میگویند فشارخونیها باید قید تمام انواع آجیل را بزنند
نه!به فشارخونیها توصیه میشود در صورت تمایل به مصرف آجیل،تا حد ممكن از آجیلهای خام استفاده كنند و دور آجیلهای بوداده و شور را خط بكشند.آجیل اگر به اندازه و به عنوان منبع تأمین كننده بخشی از انرژی غذایی روزانهمان مصرف شود،ضرر كه ندارد هیچ،مفید هم هست.اما بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده مصرف آجیلهای شور میتواند در افراد مبتلا به فشارخون بالا،منجر به شوك ناگهانی و ایست قلبی شود.
6.خیلیها موقع خرید آجیل،پستههای لبخندان را ترجیح میدهند
میدانید پستهها را چطوری لبخندان میكنند؟
اولش،آنها رامیریزند در ظرف آبگرم تا پستهها حسابی باد كنند و بعدش بلافاصله میریزندشان توی ظرف آبسرد تا به قول خودشان،پوست پسته بتركد.
اما این شوک حرارتی(اختلاف دمای ناگهانی)،روی كیفیت پسته تأثیر منفی میگذارد و علاوه بر آن،موجب نم كشیدن پسته میشود.
خلاصه اینكه پستههای لبخندان هم ارزش غذاییشان پایینتراست،هم زودترفاسد میشوند. حتی تخمههای لبخندان هم انتخاب مناسبی نیستند؛چون مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرارمیگیرد،علاوه بر طعم،كیفیتش را هم ازدست میدهدو زودتر ازانواع دربسته فاسد میشود.
:: موضوعات مرتبط:
پزشکی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 675
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3