پروفسور علی جوان فیزیکدان نابغه آذربایجانی


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



وی درسال 1964 با درجه دانشیاری به عضویت هیات علمی موسسه تکنولوژی ماساچوست(MIT)در آمد.پروفسو علی جوان استاد فیزیک انیستیتو تکنولوژی ماساچوست،یک شخص شناخته شده در زمینه لیزر و کوانتوم درجهان بوده که برنده جایزه بین المللی برای اختراع اولین لیزر گازی نیز بوده است.
وی PHD خود را در رشته فیزیک در دانشگاه کلمبیا در سال 1954 تحت نظر چارلز تونز دریافت کرد.به دنبال فلوشیپ دکترا در دانشگاه کلمبیا،او به گروه های تحقیقاتی لابراتوار تلفن بل در نیوجرزی ملحق شد(سپتامبر 1958).درسال 1961 او به دانشگاه MIT ملحق شد.جاییکه تا اکنون مشغول تدریس و تحقیق می باشد.

 

 

پروفسور جوان اصول لیزر گازی را درسال1958 پایه گذاشت،زمانیکه یک عضو گروه تحقیقاتی لابراتور بل بود.درسال 1960 موفق شد که لیزر گازی هلیوم-نئون که لیزری شناخته شده می باشد را ابداع کند.این اختراع،اولین لیزری بود که بصورت Continuos کار میکرد و باعث شد که در جهان جلب توجه کرده،پایه ای برای تحقیقات بیشتر در این زمینه باشد. 

 

قبل ازاین اختراع،پروفسور جوان تئوری میزر سه سطحی را پایه گذاری کرد و اهمیت همگرایی فازی را در این وسیله میکروویو نشان داد.این عمل،ایده میزر بدون پراکندگی را معرفی کرد و او بعداً این ایده را در استفاده از اثر Raman تحریک شده،گسترش داد که نهایتاً منجر به بسط نوظهور رژیم نوری شد.

 

او در MIT یک تحقیق بزرگ را پایه گذاری کرد که باعث ایجاد بزرگترین تحقیق لیزری در دهه های شصت و هفتاد میلادی شد.بسیاری از بنیان های اولیه در استفاده از لیزر در آنجا به وقوع پیوست.این بنیان ها شامل؛ ابداعات زیادی در زمینه اسپکتروسکوپی لیزری بصورت Sub-Doppler ؛اولین استفاده از لیزر برای آزمایش دقیق نسبیت و ایزوتروپی در فضا؛ ابداع تکنولوژی اندازه گیری فرکانسی دقیق درطیف نوری و اولین ساخت ساعتهای اتومیک لیزری می باشند.

پروفسور جوان در زمینه های تازه تحقیق مانند پژوهش اخیرش برای جستجوی اثرات هدایت نـورهای هم جهت شونده توسط یک آنتن نوری به سوی اندازه نانو از ماده فعال است.

 

او در تحقیقات گسترده ای از لیـزرهای پرانرژی و رادارهای مولتی استاتیک لیزری که توسط ساعت های نوری دقیق کنترل می شود،گرفته تا لیزرهای تشخیصی پزشکی شرکت داشته است. پایان نامه های تحقیقاتی بسیاری از دانشجویان فیزیک تحت نظر او بوده است.

برای تحقیقات در زمینه لیـزرهای گازی،پروفسور جوان در سال 1964 مـدال Stewart Ballentine،در سال 1966 مدال Fany & John Hertz Foundation در سال 1975 مدال Fredrick Ives و در سال 1993 مدال جهانی آلبـرت انیشتین را دریافت کرد.

 

پروفسور علی جـوان

اوعضوی ازآکادمی ملی علوم و آکادمی هنروعلم آمریکا وعضو افتخاری مؤسسه Triesteبرای ترویج علوم می باشد.

 

در سال 1966 او به عنوان Guggeheim Fellow و در سال های 1979و1995به عنوان Humbolt Foundation Fellow شناخته شد.

 به گزارش دیلی تلگراف،ازصد نابغه برتر جهان که در قید حیات هستند،علی جوان فیزیکدان ایرانی(اولین سازنده لیزرگازی)در رتبه دوازدهم و جزو ده نفر نابغه زنده جهان است.بر پایه همین گزارش نیما ارکانی دیگر فیزیکدان ایرانی در رتبه سی و دوم و پردیس ثابتی،بیولوژیست ایرانی در رتبه چهل و سوم است.




:: موضوعات مرتبط: تاریخی , ,
:: بازدید از این مطلب : 388
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
ن : Bahram
ت : سه شنبه 5 دی 1391
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان Harmonic... و آدرس bahram3.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com