● اساس مغز:
مغز یک بافت گرسنه است. اگر چه مغز ۲ درصد از وزن بدن را تشکیل میدهد اما تا بیش از ۳۰ درصد کالری (انرژی)روزانه را مصرف می کند.مشکل دیگراین که همه انرژی خود را از ئیدراتهای کربن کیفیت بالا جذب می کند.
مغز شما این سوخت سریع را می سوزاند حتی زمانیکه شما در خواب هستید. بنابراین خوردن صبحانه بهترین راه برای ذخیره دوباره سوخت(برای مغز) و کم کردن ضعف ذهنی است.بعد از اضافه کردن صبحانه به برنامه غذایی خود اگر قبلا برای تصمیم گیری در مورد کارهای روزانه مشکل داشتید اکنون یک برتری محسوس را مشاهده می کنید باید به انرژی و ارزش غذایی آنچه می خورید توجه داشته باشید به خصوص اگر وعده غذایی شامل حداقل یک میوه حبوبات و یک منبع پرتئینی غنی باشد بسیار خوب است وعده سالم برای صبحانه میتواند یک تکه نان با خمیر بادام زمینی و پرتقال و یک لیوان شیر بدون چربی است.وعده های غذایی خود را به ۴ یا ۶ وعده کوچک به طوری که در طول روز توزیع شده باشد تقسیم کنید.این وعده های غذایی را سبک و کم حجم نگه دارید.از خوردن غذاهای سنگین و حجیم خودداری منید زیرا خون را به سمت دستگاه گوارش می کشاند و سهم کمتری به مغز میرسد که سبب تنبلی و خستگی می شود.
● آیا رژیم گرفتن شما را کسل می کند؟
رژیم غذایی سنگین همانطور که شما را از کالری محروم می کند از هوش هم محروم می کند محققان انستیتوی تحقیقات غذایی انگلستان در نتایج یک سری تحقیقات گزارش کردند زنانی که کالری خیلی کمی دریافت کرده اند در آنالیز اطلاعات خیلی کند بودند.و زمان عکس العمل طولانی تر و مشکل بیشتری در بخاطر آوردن رویدادهاداشتند نسبت به زنانی که رژیم غذایی نداشتند.
● قهوه و هوشیاری:
ـ یک فنجان قهوه به شما کمک می کند بهتر فکر کنید. اما بیش از آن نتیجه عکس دارد.
ـ خوردن سه فنجان قهوه یا چای یا کمتر در بین وعده های غذایی توصیه می شود.
ـ آهن به انتقال اکسیژن به بافتهای بدن از جمله مغز کمک میکند زمانیکه میزان آهن بدن افت میکند بافتها در کمبود اکسیژن بسر میبرند که سبب خستگی از دست دادن حافظه کم شدن تمرکز و انگیزه و کم شدن کارایی می شود.
● چگونه می توانید آهن بدست بیاورید؟!
ـ غذاهایی حاوی آهن بخورید که شامل گوشت قرمز کاملاً بدون چربی،حبوبات،سبزیجات دارای برگ سبز تیره و زردآلو خشکه هستند.
ـ غذا را در دیگهای چدنی بپزید آهن از دیگ شسته شده در غذا نفوذ می کند و سبب افزایش آهن موجود در غذا می شود.
ـ آب پرتقال که غنی از ویتامین c است همراه با غذاهای حاوی آهن سبب جذب آهن میشود.
● ویتامین B:
ـ کمبود هر کدام از ویتامینهای B۱ , B۲ , B۶ , B۱۲ و اسید فولیک باعث کمبود انرژی در مغز می شود که حاصل آن گیجی و کج خلقی و اختلال در تفکر، تمرکز، یادآوری و عکس العمل است.
ـ غذاهای غنی از ویتامینهای B شامل شیر بدون چربی و ماست، سبوس گندم، موز، غذاهای دریایی، حبوبات کامل و نخود فرنگی هستند یک میزان متعادل از مواد معدنی و ویتامینها مصرف کنید.
● ویتامینهای ضد تحلیل مغز:
مغز بیشتر از هر عضوی از بدن اکسیژن مصرف میکند این سبب تولید مقدار زیاد رادیکالهای آزاد میشود که در نهایت سبب صدمه زدن به سلول های مغزی میشود.فرسودگی ناشی از رادیکال های آزاد سبب از دست رفتن تدریجی حافظه شود.خوشبختانه بدن یک ضد رادیکال آزاد دارد که شامل ماده مغزی آنتی اکسیدانت که در رژیم دارای ویتامین E و C موجود است این رژیم غذایی رادیکالهای آزاد را غیر فعال می کند.
برای اینکه دفاع آنتی اکسیدانت را تقویت کنید هر روز ۵ تای(ترجیحاً هر ۹ تای)خوراکیهای زیر را مصرف کنید:آب پرتقال،توت فرنگیها،هویجها،اسفناج، طالبی و میوه و سبزیجات تازه دیگر.
● استراتژی خوردن برای تقویت مغز:
ـ مقدار مصرف کافئین خود را متعادل کنید.
ازاین غذاهای مغذی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.گوشت قرمزبدون چربی خشکبار و نخود فرنگی،سبزیجات با برگ سبز تیره،زرد آلو خشکه،شیر بدون چربی ماست بدون چربی،سبوس گندم،موز،غذاهای دریایی،حبوبات کامل،نخودفرنگی،آب پرتقال،توت فرنگی،هویج،اسفناج،طالبی و دیگر سبزیها و میوهای تازه.